FICTION PLANE

Support: Atlantic Attraction. De alternative rockband Fiction Plane komt met een nieuwe album tour.

woensdag 18 maart 2015 8355

Support: Atlantic AttractionHet driekoppige Fiction Plane komt met een nieuw album. Op 18 maart bestormt de alternative rockband van Sting’s zoon Joe Sumner met een volledig nieuw repertoire het podium.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Doorbraak in Nederland
Santa’s Boyfriend heette de band nog, toen deze in 2001 werd opgericht. Gelukkig werd deze naam al gauw naar de prullenbak verwezen en vervangen door Fiction Plane, een anagram van Infant Police. Vijf jaar na deze verandering drong de groep in 2007 de Nederlandse hitlijsten binnen met de single Two Sisters, welke uitgeroepen werd tot 3FM Megahit en de 25e plaats van de Single Top 100 bereikte. Dankzij dit succes speelde Fiction Plane op welbekende festivals als Paaspop en Pinkpop en waren vier clubshows volledig uitverkocht.

Nieuw Album
Voor het gloednieuwe album is Fiction Plane in Los Angeles de studio ingedoken met Tom Syrowski, die eerder samenwerkte met onder andere Avril Lavigne en Bruce Springsteen. Heel veel wil de band nog niet kwijt over het nieuwe werk, maar één belofte is al gemaakt: op 18 maart gaat het dak eraf.

Atlantic Attraction
De support deze avond komt gewoon uit Den Haag: De jonge indie rockers van Atlantic Attraction zullen het publiek goed komen opwarmen met hun voorliefde voor analoge synthesizers en huidige generatie Britse bands. En die interesses hoor je ook goed terug in de muziek, die een beetje doet denk aan bands als Foals, The Boxer Rebellion en Kavinsky.

Fiction plane is:
– Joe Sumner (zang, gitaar, basgitaar)
– Seton Daunt (gitaar)
– Pete Wilhoit (drums)