PAARDCAFÉ: Herman Brood Academie on Tour

Talenten laten zien uit welk hout ze gesneden zijn

donderdag 27 november 2014 8352

Herman Brood Academie on Tour nodigt je uit voor de herfsteditie van 2014!Met het koude, natte weer buiten, kun je vanavond in het Paardcafé warm genieten van de beste acts die de Herman Brood Academie te bieden heeft. Ontdek zelf de allernieuwste talenten en waan je in de wereld van de Herman Brood Academie. Lucid, Adam and the Relevants, Close Up maken deel uit van de line-up van deze vierde editie.Tijdens HBA on tour gaan “Music Industry professional” studenten aan de slag met het opzetten van een complete tour voor de muzikantenopleiding. De studenten focussen zich daarbij op de pre-productie en de productie van deze tour, daarnaast verzorgen de studenten van podium/studiotechniek het licht en geluid bij de optredens.

Pop/Rock
archief
  • Paardcafe
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

Bands als Mister and Mississippi, John Coffey, Birth of Joy en Taymir hebben hun roots liggen op de Utrechtse school deze acts zijn allemaal uitgegroeid tot bekende namen in de muziekindustrie.

Lucid 
Juliet en Janice bundelden hun krachten in 2012 nadat ze elkaar hadden leren kennen op hun media opleiding, en de stage die daaruit volgde bij een label in Atlanta. Eenmaal terug in Nederland werden beide dames aangenomen op de Herman Brood Academie in Utrecht na hun succesvolle auditie.
De daaropvolgende zomer gooide Lucid zich weer in het diepe en gingen voor 10 weken naar Amerika. Zij begonnen hun reis in Las Vegas, trokken door naar Los Angeles, waar ze de BET awards bijwoonden en daarna zes en een halve week in Atlanta verbleven. Er werden muzikale connecties gelegd, mooie samenwerkingen gedaan en een aantal shows werden geboekt. De trip naar Amerika sloten ze succesvol af met een optreden in New York. Hun debuutalbum genaamd ‘Poisened Pawns’ bestaat uit 10 nummers, bestaande uit een breed scala aan genres waardonder R&B, Soul, trap en Hiphop.

 Adam & The Relevants 
Deze half Amsterdamse en half Utrechtse band maakt schaamteloze pop, opgediend met een ontembare energie. Een enkele keer rammelt het, soms is het opruiend luid, maar altijd is er weer dat verpletterende refrein. De band ademt de bravoure van Oasis en is zo recht voor zijn raap als Waves. Na ruim vijftig shows in 2013 in o.a. Paradiso, Tivoli, Rotown, Into The Great Wide Open en Noorderslag, werkt Adam & the Relevants in 2014 aan materiaal voor het debuutalbum in studio Wisseloord.

Close Up
Twee broers, twee buurjongens die elkaar leerden kennen op de basisschool en sindsdien hun passie voor muziek delen. Close Up is indie-pop/rock uit Utrecht. De band klinkt als een frisse combinatie van Foals en Kensington; dansbaar en aanstekelijk als Phoenix en Two Door Cinema Club. In 2011 bracht Close Up hun eerste EP uit, waaruit hun single ‘Summer Day’ later dat jaar werd gereleased. In 2013 bracht de band hun tweede EP uit ‘I am October’. Waarbij de band een fris, pop-geluid presenteert, vol meezingbare riffs en refreinen. Het nieuwe geluid wordt kracht bijgezet door hun nieuwe single ‘Cold War Affair’. De videoclip van deze single is inmiddels meer dan 15.000 keer bekeken en ook Coldplay was overtuigd van dit nieuwe geluid. Zij promootte de videoclip op hun website. Door hun EP kregen ze ook airtime op 3FM.