TAYMIR

Support: PAUW. Piepjong, keihard én Haags. Taymir verovert de wereld met scherpe indiepopliedjes.

zaterdag 27 december 2014 8352

Support: PAUW

Voor liefhebbers van Arctic Monkeys, The Strokes Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Piepjong, keihard én Haags: Taymir verovert de wereld met scherpe popliedjes in de 60’s beat traditie.

De ballen van Arctic Monkeys
‘Met de ballen van Arctic Monkeys en het randje van The Strokes’, zo omschrijft de band zichzelf. Vlak nadat debuutsingle ‘Aaaaah’ werd gereleased in de herfst van 2013 ging het hard met de Haagse band. Radiostations konden geen genoeg krijgen van de hit die luidkeels werd meegezongen. En zo kwam het dat de band opeens op het prestigieuze festival London Calling in Paradiso stond, als enige Nederlandse band.

Poptalent #1
Debuutalbum ‘Phosphene’ werd omschreven als ‘het geluid van 2014′ door de Nederlandse muziekpers. Vervolgens werd er gespeeld op Eurosonic Noorderslag, Pinkpop, Paaspop, de Zwarte Cross en Indian Summer. Ook het buitenland bleek gecharmeerd van de jongens en o.a. The Great Escape Festival en Le Printemps De Bourges in Frankrijk lieten hen overkomen. De Volkskrant noemde Taymir Poptalent #1, De Wereld Draait Door was lyrisch en OOR plaatste de groep in de ’14 Nederlandse beloftes’. 

Het afgelopen bewogen jaar wordt afgesloten met een clubtour, die de band, hoe kan het ook anders, ook langs Paard van Troje voert. Of het een feestje wordt? Geen twijfel over mogelijk!

Taymir is:
Bas Prins – Vocals,
Quinten Meiresonne – Bass and Backing Vocals,
Mikkie B Wessels – Guitar and Backing Vocals,
Harrie Roelse – Drums.

PAUW
Als support komt PAUW, Drie vrienden die sinds 2012 samen muziek maken en maken met hun bombastische indierock, beïnvloed door jaren 60/70 psychrock, grote indruk tijdens shows. Dit jaar waren ze een van de uitblinkers van de Popronde en zijn ze hard onderweg om een grote naam te worden in de Nederlandse indie-scene.