WOODEN WAND

Support: Melle de Boer. Wooden Wand is terug met een album vol geniale, rustieke folkliedjes.

donderdag 18 september 2014 8352

Support: Melle de Boer

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

James Jackson Toth, zo luidt zijn echte naam, maar misschien ken je hem beter onder een van zijn artiestennamen: World War IV, the Vanishing Voice of: Wooden Wand. Toth’s nieuwste album Farmer’s Corner, een heerlijk laid-back folkalbum, is uitgebracht onder laatstgenoemde naam.

Van plaat naar plaat, van label naar label
Toth brengt platen uit bij de vleet, maar zijn productiviteit heeft geen enkele invloed op de kwaliteit van zijn albums. Al jaren wordt de Amerikaan geroemd om zijn originaliteit en creativiteit. Baseert hij het ene album op freejazz, komt hij op de volgende plaat met acid folk en experimentele country op de proppen. Zijn werk werd uitgebracht bij een even groot aantal labels, waaronder Kill Rock Stars, Ecstatic Peace!, Rykodisc en Young God.

Een rustiek folkalbum
‘Famer’s Corner’ werd opgenomen in onder andere Nashville en St. Louis, met de muzikantenvrienden van Toth die op dat moment beschikbaar waren. Zelf produceerde hij de plaat op zijn eigen tempo. Het resultaat is een luchtig, rustiek folkalbum met hier en daar een elektrische gitaar, maar een absolute hoofdrol voor de akoestische gitaar. Geen poespas. Gewoon rauwe, eerlijke muziek.

Het voorprogramma wordt verzorgd door de ‘ambassadeur van de folk en country’ in Den Haag: Melle de Boer van Smutfish en John Dear Mowing Club.