colorful-triangles-backgroundmedsmall2.jpg
EN
AANRADERS
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40 JAAR EXODUS 2017
VR. 12 MEI
TRIBUTE2BOBMARLEY BY ROOTS RIDERS: 40...
KRS ONE & THE BEATNUTS
ZO. 05 MRT
KRS ONE & THE BEATNUTS
BLOF
VR. 07 APR
BLOF
THE VEILS
MA. 17 APR
THE VEILS
WENDE
DO. 16 MRT
WENDE
BLAUDZUN
DO. 23 MRT
BLAUDZUN
THE DANDY WARHOLS
MA. 27 FEB
THE DANDY WARHOLS
Bettie Serveert
VR. 07 APR
BETTIE SERVEERT


DO. 04 SEP
CHARLES BRADLEY AND HIS EXTRAORDINAIRES

SOUL/RNB
SHARE
TICKETS
LOCATIEGROTE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE AANVANG20:00U

TIP: Na het optreden van Charles Bradley zal zijn band, en misschien zelfs Bradley zelf, draaien in het naastgelegen Paardcafé. De entree is helemaal gratis! 

Het verhaal van Charles Bradley is misschien wel één van de mooiste, meest recente voorbeelden van ‘The American Dream’. Na jarenlang in armoede met zijn moeder in een klein appartementje geleefd te hebben, breekt de voormalig James Brown-imitator in 2011 eindelijk door en verovert hij wereldwijd de harten van soulfans. Dit terwijl de beste man inmiddels al ruim de 60 gepasseerd is en zelf geen woord kan schrijven.

Jong geleerd is oud gedaan
Bradley groeide op in Florida bij zijn oma. Op achtjarige leeftijd verhuisde hij naar New York met zijn moeder. Aldaar zag hij op zijn veertiende voor het eerst James Brown; iets dat heel veel indruk op hem maakte. Hij oefende thuis fanatiek op het geluid en de gebaren van het soulicoon.

De ontdekking
We maken een flinke sprong vooruit, naar de jaren ‘90. Na vele nietszeggende baantjes gehad te hebben om zijn kosten te dekken, besloot Charles Bradley het over een andere boeg te gooien en begon hij als James Brown-imitator in clubs in Brooklyn op te treden. Hij werd ontdekt door een agent van het Daptone label en zag al gauw de geboorte van zijn eerste album: 'No Time For Dreaming'.

Het succes
De plaat sloeg in als een bom. Ineens transformeerde Bradley van lokale imitator tot een soullegende, wat prachtig is vastgelegd in de documentaire ‘Charles Bradley: Soul of America’. Lyrische pers, uitverkochte zalen, een tweede album 'Victim of Love'... Need we say more?

Vol passie en overgave zingt Charles Bradley de soulvolste liederen, weerspiegelt elke rimpel op zijn voorhoofd net zo gemakkelijk de pijn, maar ook de hoop van zijn levensloop, en knuffelt hij het publiek maar al te graag als zij hem liefde teruggeeft.

Radio 6 over het optreden van Charles Bradley op North Sea Jazz 2014: "Kenners van de man weten dat hij alles geeft en vandaag was geen uitzondering. Meteen al bij het eerste nummer zeeg hij neer op zijn knie en even later ging het rozerode jasje uit. In vijftig minuten stortte hij zijn ziel en zaligheid uit over een publiek dat zich met overgave aan zijn voeten wierp."

"Every brass blast and chicken scratch could have come straight off a 1968 Stax Records release, but it's Bradley's ragged, resilient powerhouse singing that makes this soul..."Rolling Stone over ‘No Time For Dreaming’

"Bradley's success is a result of his music, which overflows with the ingredient most crucial to soul music - soul... he sounds battered and bruised but still standing. He aches but is never angry. There's heartbreak but also hope. In a sea of acts tagged as 'throwback soul' or 'retro soul,' Bradley is neither - he's the real thing."Washington Post