A.J. CROCE

Support: Marsha. Zoon van legendarische singer-songwriter Jim Croce experimenteert met jazz en blues tot pop en roots.

donderdag 25 september 2014 8352

Support: Marsha

Voor liefhebbers van blues, jazz Roots
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Vanaf zijn debuut als jazz- en bluesgeoriënteerde artiest tot zijn metamorfose naar popmuzikant, heeft singer-songwriter A.J. Croce een aardige muzikale omweg gemaakt. De zoon van Jim & Ingrid Croce kwam dit jaar naar buiten met ‘Twelve Tales’: een dozijn nieuwe tracks opgenomen door legendarische producenten in verschillende Amerikaanse steden.

Iconen als ouders

Als de zoon van de legendarische singer-songwriter Jim Croce begon A.J.’s carrière op 18-jarige leeftijd als voorprogramma van B.B. King. In zijn 20-jarige carrière was hij te zien en te horen in shows van o.a. Jay Leno , David Letterman en Conan O’Brien, en heeft hij het podium gedeeld met vele eclectische kunstenaars, van Willie Nelson tot Ray Charles en van Béla Fleck tot James Brown.

Muzikale rondreis
Jubelende recensies van Rolling Stone tot de New York Times bevestigen de aantrekkingskracht van A.J.’s genreoverschrijdende muziek. Aanvankelijk debuterend als jazzmuzikant, verscheen hij vervolgens op de hitlijsten met een Americana-album en zo nam zijn publiek jaar na jaar toe. In deze fase in zijn leven en carrière is A.J. echter minder gericht op verwachtingen en meer op instinct. ‘Twelve Tales’ markeert de laatste mijlpaal op zijn illustere reis.

“A.J. Croce heeft voor zijn leeftijd een grote wijsheid. Met zijn muziek zet hij zijn generatie neer met een diep gevoel van eerlijkheid in zijn teksten en kwaliteit in zijn vertolking. De toekomst van entertainment is veilig in zijn handen!” – Willie Nelson

“Een van de grootste jonge songwriters” – David Wild, Rolling Stone

De support-act deze avond is Zeeuwse singer-songwriter Marsha. In de muziek hoor je vooral haar verhaal over alle twijfels, teleurstellingen, mooie momenten en mensen uit haar carrière. Dat verhaal klinkt ook prachtig, ze vult haar akoestische nummers met invloeden van onder andere soul, country en rockabilly.