PAARDCAFÉ: Burgerzaken en Monday Special

donderdag 29 mei 2014 8352

Monday Special

Pop/Rock
archief
  • Paardcafe
  • 17:00
  • 18:30
Nieuwsbrief

Monday Special is een nieuwe Rotterdamse rock-act die de nadruk legt op een flinke hoeveelheid gitaargeweld, pakkende melodieën en een bak aan energie. Ze experimenteren met invloeden uit de Blues en Grunge die doen denken aan artiesten als The Black Keys, Garry Clark Jr. en Queens of the Stone Age. Het resultaat is een lekker stevige sound

 

Yoram: Een idealist

Yoram is singer-songwriter maar niet zo’n Bob-Dylan-singer-songwriter. Hij schrijft wel nummers, maar vindt ze eigenlijk nooit ‘af’ met alleen gitaar en zang. Hij voegt er graag meer aan toe om z’n muziek grootser te maken. Een hele bandbezetting bijvoorbeeld, maar ook meerstemmige koortjes en misschien zelfs vreemde instrumenten.

Eigenlijk een studioproject waarvan hij zelf durft te beweren dat het nog in de kinderfase zit, maar live komen de nummers minstens even goed binnen. Verwacht een combinatie van pop/rock, funky ritmes en grungeakkoorden met een hoop karakter. Alleen geen makkelijke refreintjes die als oorwurmen in je kop blijven zitten. Hij wil niet dat de rest van de wereld invloed heeft op het schrijfproces. Daar voelt hij zich niet goed bij, en hij schrijft muziek voor zichzelf zegt hij.

Belangrijk is dat het zo oprecht is als de muziek maar kan zijn. Niet voor commerciële doeleindes geschreven maar vanuit liefde voor muziek. Niet het super bekend worden, maar zelfverrijking is voor hem het echte einddoel… en misschien een beetje plezier.

https://www.facebook.com/#!/events/641491975935075/?context=create&source=49