INCANTATION

zondag 15 juni 2014 2014

Support-acts: Supreme Lord, UnseeN PerceptioN & VillainyPowered by The Hague Heavy Metal Alliance

Hard
archief
  • Kleine zaal
  • 16:30
  • 17:00
Nieuwsbrief

Tijdschema:
18.30: deuren open
19.00: Supreme Lord
20.00: UnseeN PerceptioN
21.00: Villainy
22.00: Incantation

Incantation is zonder enige twijfel één van de belangrijkste bands in de Amerikaanse death metal scene. Al bijna twee decennia is Incantation bezig om met hun death metal zich neer te zetten als een van de pioniers in het genre. Met klassiekers als ‘Onward to Golgotha’ en ‘Diabolical Conquest’ spreekt het voor zich dat deze band hier met meer dan een geslaagde missie bezig is.

Vanquish in Vengeance: een statement
Incantation is vandaag te dag sterker dan ooit met een line-up die bestaat uit oprichter/gitarist/vocalist John McEntree, drummer Kyle Severn, gitarist Alex Bouks (Goreaphobia) en bassist Chuck Sherwood(Bloodstorm). De inspanningen van deze combinatie resulteerde in het album ‘Vanquish in Vengeance’, dat de kenmerkende sound van donkere, goddeloze death metal doet weerklinken. Tekstueel gezien behandelt ‘Vanquish in Vengeance’  de talloze gevallen van genocide door geloofsovertuiging in de afgelopen millenia.

De hardstwerkende metalband
Hun indrukwekkende carrière heeft hen tot een van de steunpilaren gemaakt van de internationale underground metal scene. Bekend als één van de hardstwerkende bands in het genre hebben zij bijna over heel de wereld al gespeeld. Van Canada tot Colombia, Noord-Amerika tot Australië en nu dus in Nederland om op 15 juni het Paard van Troje omver te blazen met hun keiharde, oorverdovende death metal.

Er zijn deze avond drie support-acts: Supreme Lord, UnseeN PerceptioN en Villainy. 

Supreme Lord komt vanuit de donkere grotten van Polen naar ons kikkerlandje toe.  De formatie rondom gitarist en vocalist Reyash heeft in hun bestaan vele wisselingen gekend, maar bestaat inmiddels uit een solide viertal muzikanten die niets liever doen dan hun eigen weg volgen en vanavond de ‘old school death metal’ naar Nederland brengen.

Villainy is een onorthodoxe metalband uit Nederland en combineert death-, doom-, black- en thrashmetal. Zolang het maar hard is, zou je kunnen zeggen. Met hun donderende, rauwe en energieke performance hebben ze door heel Europa opgetreden. In 2014 zag debuutalbum ‘Villainy I’ het licht, al blijft de muziek gelukkig duister.

De uit Den Haag komende metalformatie UnseeN PerceptioN bestaat reeds twee jaar en heeft flink aan de weg getimmerd. Hun livereputatie en de release van hun debuut EP ‘Parasitic Paranoia’ zorgde ervoor dat de band tekende bij Leviathan Agency. Anno 2014 is de band druk bezig met het schrijven van nieuw materiaal voor hun eerste langspeelplaat ‘The Harvest’.