IDENTIKIT

Support: Van Hoek Quartet. Gitarist Marzio Scholten presenteert voor het eerst sinds vijf jaar een gloednieuw project

zaterdag 20 september 2014 8352

Support: Van Hoek Quartet.Dit optreden vindt plaats in het kader van het ONEfestival. Klik hier voor meer info. Na jarenlang actief te zijn geweest met zijn Marzio Scholten Group, drie goed ontvangen albums en tours in binnen- en buitenland presenteert gitarist Marzio Scholten voor het eerst sinds vijf jaar een gloednieuw project: IDENTIKIT.

Voor liefhebbers van Kneebody, Polar Bear, Jagga Jazzist Jazz
archief
  • Kleine zaal
  • 19:00
  • 19:30
Nieuwsbrief

IDENTIKIT is een modern kwintet bestaande uit gitaar, twee saxen (alt en tenor) en een ritmesectie, gericht op het spelen van songs. Met gitaar als enigst harmonie-instrument is de sound van deze groep rauw, avontuurlijk en modern. De muziek is een combinatie van moderne jazz met indie rock en heeft wat weg van bands als Kneebody, Polar Bear en Jagga Jazzist.

Het front van gitaar en twee saxen – bestaande uit saxofoon-kolossen Lars Dietrich en Jasper Blom – zorgt ervoor dat de thema’s sterk, origineel en avontuurlijk ten gehore gebracht worden. Gestuwd door een krachtige en creatieve ritmesectie – bestaande uit Sean Fasciani op elektrisch bas en Kristijan Krajncan op drums – zorgt dit voor een modern, rauw en fris geluid in de hedendaagse jazz-scene.

Het album ‘Garage Moi’ kwam in oktober 2013 uit en ontving lovende kritieken waaronder vijf (!) sterren (*****) in Het Parool: “Dit is geen jazz, maar universele kunst.”, vier sterren (****) in De Volkskrant, die het een “zinderend album” noemden en vier sterren (****) in Trouw. Ook in het buitenland, van Amerika tot aan Japan, ontving ‘Garage Moi’ laaiend enthousiaste reacties.