MICAH P HINSON

Support: Marco Z. Violent country door deze talentvolle singer-songwriter.

donderdag 29 mei 2014 8352

Support: Marco Z

Roots
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

De Amerikaanse singer-songwriter Micah P Hinson heeft al heel wat beleefd: rondzwervingen door de straten, problemen met drugs en veel losbandigheid. Muziek was zijn redding, en sinds het succes van zijn debuutalbum vol ‘violent country’ heeft hij zijn leven gebeterd.

Jeugd
Opgegroeid in het dorpje Abilene met Neil Diamond en John Denver uit zijn ouders’ platenkast, werd hij in zijn tienerjaren steeds meer een rebel. Geïnspireerd door bands als Sonic Youth, The Cure en Dinosaur Jr. begon hij zijn eerste nummers op de gitaar te schrijven en verliet hij zijn thuisstad waar hij zich steeds meer bekneld voelde. Niet veel later was hij drugsverslaafd, belandde hij in de cel en werd hij uiteindelijk zelfs failliet verklaard. Uiteindelijk zag hij het licht en richtte hij zich, zoals een gekweld man betaamt, op de countrymuziek.

Veelzijdig
De Texaan kan niet stilzitten. Naast zijn Engelse werk is Micah ook in de weer met Spaanstalige EP’s en heeft hij recent ook een boek in deze taal uitgebracht. Politiek laat hem ook niet onberoerd; zo noemt hij Obama in een interview zelfs “de moordenaar van de American Dream”. In maart komt zijn nieuwe album “…And The Nothing” uit, wat hem dan ook naar ’t Paard brengt. Een goedmaker voor 2012, toen hij wegens medische problemen niet naar Den Haag kon komen.

“Songs meander bewitchingly, taking unexpected turns and generally approximating the sound of the heart struggling to find its way.”- The Guardian

Support deze avond is Marco Z. Op zijn persoonlijke hymne ‘I’m A Bird’ debuteert deze indie/country/folk singer-songwriter met verhalen over het opgroeien in een bescheiden West-Europese stad. Tegen een achtergrond van perfecte tijden die vervlogen zijn schildert hij zijn hedendaagse teleurstellingen terwijl hij tegelijkertijd het brede scala aan uitdagingen van de moderne wereld schetst.