CUSTOMS

Support: The Sedan Vault. Belgisch trots in een nieuwe jasje.

vrijdag 23 mei 2014 8352

Support: The Sedan Vault

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:00
Nieuwsbrief

Het was popkenner Luc Janssen die Customs eind 2008 ontdekte. Hij zwierde bij Studio Brussel als eerste ‘Rex’ op de draaitafel. Zo werd de band de eerste jaarwinnaar van Vi.be On Air. Vervolgens werd ‘Rex’ een kruisraket die in 2009 rakelings naast de MIA voor ‘hit van het jaar’ scheerde. Van het debuutalbum ‘Enter The Characters’, waarop ook nog klappers als ‘Justine’ en ‘Shut up, Narcissus’ prijkten, gingen intussen meer dan 15.000 stuks over de toonbank. Customs vulde elke zaal die in de lage landen te vinden was en overtuigde zelfs de grootste criticasters met een overkokende set op de main stage van Rock Werchter.

Opvolger ‘Harlequins of Love’ was een niet mis te verstaan signaal dat Customs niet van plan was zich te laten vastpinnen in welk genre dan ook: Customs zal altijd staan voor die uiterst herkenbare bariton, voor catchy melodieën en voor tonnen energie. De lead single ‘Harlequins’ dook werkelijk overal op, reclamespot incluis.

Nu is daar de derde plaat al en opnieuw klinkt Customs nieuw en vertrouwd tegelijk. Op ‘The Market’ toont Customs zich dansbaarder dan ooit, met invloeden van disco, glamrock en funk, en met nog steeds die klok van een stem en die spitante lyrics. Customs is stilaan alle labels aan het ontgroeien en wordt een genre op zich.

Support deze avond komt van het eveneens Belgische The Sedan Vault. Voor hun derde plaat ‘Minutes to Midnight’ schakelde het de hulp in van Richard Woodcraft, die eerder met o.a. Radiohead en Arctic Monkeys werkte. Het resultaat: tien krachtige songs die indie en electro combineren. Geroemd om hun wilde, energieke optredens zullen ze er zeker in slagen het publiek op te warmen!