SEPULTURA, LEGION OF THE DAMNED, FLOTSAM AND JETSAM & MORTILLERY

Trash-metal van de bovenste plank door de grootheden van het genre: Sepultura.

donderdag 6 maart 2014 8352

Tijdschema:

Hard
archief
  • Grote zaal
  • 17:00
  • 17:30
Nieuwsbrief

 

18:00

Aanvang

18:40

Mortillery

19:35

Flotsam and Jetsam

20:40

Legion of the Damned

22:00

Sepultura

Voor een stevig concert ben je bij Sepultura aan het juiste adres. De zeer ervaren thrash-/groovemetalband heeft in hun bestaan heel wat veranderingen binnen de band gekend, maar zijn er sterker dan ooit uit gekomen.

De band werd bekend toen deze nog werd aangevoerd door de gebroeders Cavalera (Max & Igor). Nadat Max Cavalera opstapte (10 jaar later gevolgd door zijn broer Igor), verwachtte de metalwereld niet dat Sepultura nog hetzelfde begrip zou blijven. Na een jarenlang gevecht om los te komen van de identiteit ‘ex-band van Max Cavalera’, lukte het Sepultura uiteindelijk een eigen draai te vinden. Het vormen van deze hernieuwde identiteit heeft de band geen windeieren gelegd: tegenwoordig wordt zij beschouwd als een van de grootste uit de metalwereld. Stilzitten doen ze zeer zeker niet: oktober 2013 is de maand waarin zij hun dertiende album afleveren, getiteld ‘The Mediator Between Head And Hands Must Be The Heart’.

Maar er is meer deze avond
Ook Legion Of The Damned, Flotsam & Jetsam, en Mortillery komen een show verzorgen. De Nederlandse raggers van Legion Of The Damned (vroeger bekend als Occult) hebben zich in de Benelux al meer dan bewezen met optredens op de allergrootste festivals. Ook Flotsam & Jetsam breekt al zalen af sinds de jaren ’80. Deze band begon als project waarin Jason Newsted (ex-Metallica) als bassist en songwriter fungeerde. De opener van dit –ongetwijfeld met moshpits overladen- beukfestijn is de Canadese band Mortillery. Na het toevoegen van een nieuwe gitarist aan hun band line-up begin oktober 2013, gaan zij meteen de proef op de som nemen door mee te touren met grootheid Sepultura.