MONOMYTH

Support: Alkaloid. Logge, zware stonerrock, met een lekker eigenwijs, verfijnd randje.

vrijdag 20 december 2013 8349

Support: AlkaloidTijd om heerlijk log te beuken, maar dan wel met een verfijnd randje. Deze Nederlandse Krautrock/stonerrock band verlegt de genre-grenzen door enerzijds zwaar te leunen op de diepe bas en heftige drums, en anderzijds in verfijnde lagen van gitaar en keys het nodige detail in de nummers te brengen.

Hard
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

De Haagse band is geen onbekende meer in de Nederlandse hardrock/metal scene, met optredens op onder andere Parkpop en Roadburn. Ook hun goed ontvangen zelfgetitelde debuut-CD heeft de groovende grommers geen windeieren gelegd. Volgens Lords of Metal “van een zelden gehoord niveau”.

Op 20 december wordt ook de kleine zaal van Paard van Troje omver gewalsd door de overdonderende geluidsgolven die de band voortbrengt. Om een beeld te krijgen van de live show die gepaard gaat met deze duistere stonerrock, kun je hieronder een opname bekijken van hun eerdere optreden tijdens State-X.

De deels instrumentale, deels  elektronisch gecreeërde muziek van Alkaloid zal het begin van de avond inleiden. Deze act stond eerder op State-X New Forms met een keihard Postrock/Breakcore set, maar heeft met de toevoeging van Tom (zang) en David (gitaar) het roer omgegooid: verwacht een duistere maar sfeervolle dub/club set.