NAVARONE

Support: Guild of Stags. Een van de snelst groeiende (hard)rockbands uit Nederland.

donderdag 14 november 2013 8349

Support: Guild of Stags.

Alternative
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Navarone is bezig om in recordtempo rockminnend Nederland voor zich te winnen.

De Nijmeegse/Amsterdamse rockband bracht in september 2012 in eigen beheer hun debuutalbum uit. Het door Vance Powell (oa. Beck, Jack White) gemixte A Darker Shade Of White gooit ook in de pers hoge ogen, waarbij de moderne en vernieuwende interpretatie van 70’s rock en de compromisloze manier waarop dit is uitgebracht, worden geroemd. Jan Vollaard (NRC) stelde het album zelfs kwalitatief gelijk aan de debuutalbums van Wolfmother en The Black Crowes.

Na het sterk ontvangen optreden op Noorderslag en hun minuut in De Wereld Draait Door verkoopt praktisch de gehele voorjaarstour uit en deze lijn wordt doorgetrokken in het festivalseizoen. Onder anderen Paaspop, Zwarte Cross, Huntenpop en het Hongaarse Sziget worden aangedaan, waarbij de band vaak genoemd wordt als dé verrassing. Reden genoeg dus, om in november de clubs weer in te duiken. Live sleurt Navarone je van hypnotiserende soundscapes naar high-energy rock ’n roll, waarbij de krachtige, hoge stem van frontman Merijn van Haren en de in elkaar gevlochten, vunzige gitaarpartijen van gitaar-duo Roman Huijbreghs en Kees Lewiszong absolute ear-catchers zijn.

“Eindelijk is er nu een groep jonge honden die het in zich heeft om heel groot te worden en die geen enkele artistieke concessie hoeft te doen om met een meesterlijk debuutalbum te komen. A Darker Shade Of White nestelt zich met gemak tussen de eerste albums van The Black Crowes en Wolfmother: instant klassiekers waarin de hele rockhistorie lijkt samengebald. Een betere Nederlandse rockplaat heb ik in jaren niet gehoord.” – Jan Vollaard/NRC

” One of the best supports we ever had! ” – Uriah Heep

Als support komt de 70’s rock formatie Guild of Stags deze avond ook een show verzorgen. De band bestaat uit drie ex-leden van de pop/rock band Krezip en de Britse vocalist Michael Devlin.