SOUL SISTER DANCE REVOLUTION

donderdag 28 november 2013 2013

Support: WOOT

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 18:30
  • 19:00
Nieuwsbrief

Soul Sister Dance Revolution maakt sinds de broeierige zomer van 2009 de Nederlandse podia onveilig met hun stevige alternatieve indie rock. De desertrock invloeden van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal en het groovende Britse geluid van Arctic Monkeys en Kasabian, maken Soul Sister Dance Revolution tot een energiek collectief, met een eigenwijze sound.

Met een noodgang bulderde Soul Sister Dance Revolution 2013 binnen. De band speelde op Noorderslag en werd genomineerd voor een 3FM Award in de categorie “Beste Rock”, als enige nieuwkomer tussen de gevestigde namen. Op 4 april presenteerde de Sisters hun debuut album ‘Playground Kids’ in een uitverkochte Supermarkt in Den Haag. Lovende recensies volgden en na een knallende minuut in ‘De Wereld Draait Door’ stootte het album door naar de nummer 1 positie in de iTunes Alternative Charts.

De revolutie draait op volle toeren, sluit je aan en deel de liefde!

– “Zo jong en dan al zo belachelijk goed, om gek van te worden” (Nico Dijkshoorn)
– “Één van de verrassingen van de avond was Soul Sister Dance Revolution: vijf muzikanten die zich niet druk maakten of hun haar wel goed zat raasden over het podium en vermengde vlammende riffs met housy keyboarddeuntjes, terwijl de zanger met wijd open mond zijn zieleroerselen over het voetlicht smeet.” (NRC, nav. Noorderslag 2013)
– “Wat is dat toch met Den Haag en lekkere rockbandjes? Want met Soul Sister Dance Revolution heeft zich na bijvoorbeeld Golden Earring, Anouk, Kane en DI-RECT alweer een briljantje uit de Residentie gemeld.” (Spits)
– “Moddervette stonerriffs, een onderkoelde groove en een loudmouth zanger. Ze hebben de songs, de sound en de smoel”. (Oor)

Zwaar beïnvloed door de sound van Jimi Hendrix en de songstijl van The Black Keys komt WOOT laten zien hoe een mix tussen blues en southern rock gespeeld dient te worden. Twee jaar geleden nog winnaar geworden van de Grote Prijs van Nederland, en een klein jaartje geleden hun tweede EP uitgebracht. Deze avond doen zij de support voor hun vrienden van Soul Sister Dance Revolution.