ISAK STRAND VS. TOE

zaterdag 10 augustus 2013 2013

Support: Samson for President

Pop/Rock
archief
  • Kleine zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

In Scandinavië kunnen ze muziek maken alsof het 365 dagen per jaar goddelijk weer is. Toen we het Zweedse Isak Strand vs. TOE voor het eerst hoorden, wisten we dat we deze band als de wiederweerga naar Nederland moesten halen voor een zomerconcert. Vrolijke upbeat surfliedjes, romantische folkpop en reggae tunes met jazz- en souluitstapjes.

Het debuutalbum ‘You and Me and Yes You Two’ raast na uitgebracht te zijn de hele wereld over via Spotify. De muzikale puzzel is voor de vierkoppige formatie dan echter nog niet helemaal compleet. Na het toevoegen van trompettist Filip Olandersson en saxofonist Johan Axelsson, waarmee extra swing zijn intrede doet, valt het kwartje. Het zes nummers tellende plaatje ‘Be All We Could’ volgt; een groovende machine vol potentie. Het album ‘Theory of Everything’ kwam begin dit jaar uit en bevat naast vrolijke swingnummers, ook het beeldschone ‘Container’, met die typerende Nordic folksound.

Dankzij een persoonlijke benadering naar fans en energieke, memorabele live optredens, heeft de band een plekje in de Zweedse harten verworven. Liefkozend ‘Sweden’s most famous unfamous band’ genoemd, komt Isak Strand vs. TOE het geluk testen in Europa. Vanavond speelt deze band zijn allereerste show in Nederland. Ooit. Dat kan niet anders dan onvergetelijk worden.