KRS-ONE

Furieuze politieke statements in venijnige raps: KRS-ONE is de meester van oldskool hiphopklassiekers.

dinsdag 28 mei 2013 8349

Als hiphop liefhebber moet je legende KRS-ONE minstens eenmaal in je leven gezien hebben. De live shows van deze grootmeester staan bol van de oldschool hiphop klassiekers als: 'Sound of da Police', 'Step into my world' en 'The Bridge Is Over' passeren de revue.

Hip Hop-
archief
  • Grote zaal
  • 17:30
  • 18:30
Nieuwsbrief

Geboren als Kris Parker, wordt KRS-One in de jaren ’80 bekend als frontman van Boogie Down Productions. Wanneer hij is 1987 het album ‘Criminal Minded’ dropt en daaropvolgend een megahit scoort met ‘Sound of the Police’, zet hij zichzelf pas echt op de kaart. De wereld leert hem kennen als een artiest die kritiek op de maatschappij en rap laat samenkomen in de microfoon. Zijn furieuze politieke statements met een sociaal bewuste ondertoon uit hij in venijnige raps waar velen zich in kunnen vinden.

De laatste jaren houdt The Teacher a.k.a. The Blastmaster zich bezig met projecten waarmee hij zijn kennis en liefde voor de muziek overdraagt op een jongere generatie. Dat betekent niet dat hij zijn gezicht meer op geen enkel podium laat zien. Bovendien maakt hij nog steeds nieuwe muziek, waaronder zijn in 2012 verschenen plaat ‘The BDP Album’. Tijd voor een bezoekje aan Den Haag.