10 JAAR ANTILOUNGE RELEASEPARTY

10-jarig jubileum Antilounge met Loyu, Geazah, AggA Terror Squad, deadcrxw, Bimbo Electrico, Alkaloid, Rivers Area Juke Squad, Macxi, Mataklap, Baz Reznik, Autodrop, GΔRTMΔLEN, Charly & Gallus en NOCX

vrijdag 1 maart 2013 8349

Antilounge, hèt label voor de Haagse underground viert zijn tiende verjaardag. Vrijdag 1 maart  is de officiële release party. Talentvolle audio en video artiesten uit Den Haag en omstreken zullen hun kunsten vertonen in het Paard van Troje. Vanwege het enorme succes van vorig jaar verhuist Antilounge naar de grote zaal. Tien jaar geleden begonnen in Bazart, nu op een plek waaruit blijkt hoe Antilounge gegroeid is en waar het volledig tot uiting komt.

Dance
archief
  • Grote zaal
  • 21:00
  • 21:00
Nieuwsbrief

 Net als vorig jaar komen de tracks uit op een dubbel LP. Bij alle tracks zijn videoclips gemaakt door Haagse video-artiesten in samenwerking met de audio-artiesten. Videokunst is een belangrijke kunstvorm van deze tijd en muziek en video gaan fantastisch samen. Alle video’s zijn later op Youtube terug te vinden. Net als alle audio artiesten zullen ook de video kunstenaars live optreden tijdens de release party. Den Haag staat al decennia bekend als leverancier van vele progressieve electronische muziek. Genres zoals electro, dubstep, drum ‘n bass, industrial, tekno, grime, breakcore, bassline, worldcore, IDM, noise drones and terrorsalsa. Antilounge 10 biedt weer een compleet pakket op het gebied van elektronische en vernieuwende muziek uit Den Haag. Deze spannende combinatie van geluid en beeld zal wederom voor een zinderende release party zorgen. Antilounge 10 is dit jaar ook te bewonderen buiten Den Haag, er komen showcases in Amsterdam, Gent en Berlijn. Hou de site van Antilounge in de gaten voor het laatste nieuws!

 De volgende artiesten zullen hun opwachting maken op de release party:

Live: Alu, Kratata, Loyu, Geazah, AggA Terror Squad, Charly & Gallus, deadcrxw, alkaloid, Rivers Area Juke Squad, Macxi, Mataklap, Autodrop, GΔRTMΔLEN, Bimbo Electrico en NOCX.

Videos: Bas de Boer, Martijn Weber, Ana Lemnaru, Astrid Tweepuntnul, Patrick Witmus, Gemma Barendse, Valentine de Gilde, Sanne Maloe Slecht, VJ Frank, Iloisa Fortes vs Zoe Reddy, Mike Phonk, Dagmar Atladottir & Josefin Arnell.

 Antilounge

Antilounge is opgericht in 2003, ontstaan uit behoefte en een gebrek van een podium voor de Haagse underground scene. Bedoeld om jong en onbekend talent uit de underground dance scene een kans te bieden zichzelf aan een groter publiek te tonen. Omdat de underground als markt commercieel niet altijd interessant is, krijgen ze zelden een platenmaatschappij of boekingskantoor zover dat ze hen een contract aanbieden. Om deze reden wordt in het eerste kwartaal van elk jaar een Antilounge editie uitgebracht met deze nieuwe talenten. Zo hopen we op deze manier hen het publiek en de aandacht te geven die ze verdienen. Het uitbrengen van het album gaat gepaard met een live show waar ze zichzelf kenbaar kunnen maken. Meestal is het gevolg dat de artiesten na de officiële release party, veel optredens krijgen in plekken over het hele land. Antilounge biedt ook ‘packages’ aan podia en zalen zodat zij zelf een selectie kunnen maken uit de vele talenten die Antilounge te bieden heeft.

 Antilounge 10 komt uit op vinyl, is te beluisteren en te downloaden via Bandcamp, iTunes en Spotify en de videoclips zijn te zien op Youtube. De dubbel LP Antilounge 10 is op de avond zelf te koop en via de site van Antilounge.