websiteBackground.jpg
STATE-X New Forms 12&13 december
EN
AANRADERS
NICK MULVEY
WO. 01 APR
NICK MULVEY
PUUR GELUL #20: TIEN-JARIG JUBILEUM
ZO. 17 MEI
PUUR GELUL #20: TIEN-JARIG JUBILEUM
NILS FRAHM - LOST HIS MIND TOUR
DI. 19 MEI
NILS FRAHM - LOST HIS MIND TOUR


VR. 08 MRT
ERIK TRUFFAZ QUARTET

JAZZ
SHARE
TICKETS
LOCATIEKLEINE ZAALZAAL OPEN19:30U
ENTREE
€17,50
AANVANG20:30U

Erik Truffaz is een trompettist die bijzondere samenwerkingen niet schuwt. Nederland is daar vorig jaar een mooi Bekijk het Facebook-eventlaboratorium voor gebleken en na succesvolle concerten samen met de Rotterdamse groep The Mirror Conspiracy, komt Truffaz terug, ditmaal met zijn eigen quartet. Eind oktober 2012 bracht hij zijn tiende album 'El tiempo de la Revolución' uit op het legendarische Blue Note Records label.

Truffaz over El Tiempo de la Revolución:
"Het album geeft de verschillende stadia weer waar ons leven uit bestaat, als een gedicht dat in de loop van deze tijd geschreven wordt, waarin wijzelf  zowel acteur als toeschouwer zijn. El Tiempo de la Revolución symboliseert ook de momenten van geboorte, liefde en dood. Het is het strijdveld voor een betere wereld onder de vlag van de kunst. Muziek laat ons hemel en aarde met elkaar verbinden".

De band bestaande uit bassist Marcello Giuliani, drummer Marc Erbetta en pianist Benoit Corboz, zette een aantal jaren geleden de jazz/crossover scene op zijn kop door eclectische en nieuwe combinaties tussen jazz, hiphop, rock en drum 'n bass te presenteren op albums zoals 'Bending New Corners' en 'The Walk of the Giant Turtle'. Op het laatste album van het quartet 'Arkhangelsk' werd zelfs samengewerkt met de bekende Britse zanger Ed Harcourt. Hierna werd er door Truffaz veel gexperimenteerd, met een blik op vooruit: de drieluik 'Rendez-Vous' met onder meer Autechre-achtige samenwerkingen met Murcof ('Mexico') of samen met vocalist Sly Johnson ('Paris') toont de experimentele en wijdse blik van Truffaz.


ANDEREN KOCHTEN OOK
ZA. 08 DEC KRIS BERRY
ZA. 30 MRT ROB VAN DE WOUW
ZA. 12 JAN VINX